Divinity 2: Dragon Knight Saga

Cine nu s-a jucat pe calculator RPG-uri ? Ce sunt alea RPG-uri?

Jocuri in care ai un personaj vai mama lui si evoluezi. Devii mag, arcas sau cavaler si indeplinesti diverse misiuni – quest-uri.

De ce nu joaca lumea d’astea si prefera PAC-PAC gen Call of Duty sau NFS? Pt ca cere un pic de concentrare … si asta omoara marea majoritate a oamenilor. Iar restul care sunt interesati nu le joaca pt ca nu au timp liber – deobicei joci cam 30 – 70 ore un RPG bun.

Revenind la titlul de mai sus, e un ARPG – ceea ce inseamna ca e o evolutie a genului. Action-ul din fata strica un pic din aroma jocului. Cine a jucat Fable … sa stie ca jocul de fata e cam aceeasi Marie dar cu silicoane si palarie de paie.

CE E BUN LA JOCUL ASTA:

Povestea … desi uneori se duce intr-o directie pe care nu o indragesti, ai alegeri de luat … in functie de replicile pe care le alegi in dialoguri. Calitatea de “a citi mintile” te ajuta in mai multe momente ale jocului cu indicii sau chiar rezolvarea unor misiuni.

Povestea e detaliata si questurile sunt interesante … de la simple obiecte pierdute ce trebuiesc gasite si inapoiate proprietarului la misiuni mai detaliate – la jocul asta s-a lucrat si e de apreciat.

Decorurile variaza, apa arata foarte bine si ai posibilitatea sa te transformi in dragon – ajuta la transport … insa nu poti omora inamicii specifici formei tale umane – daca te lupti in forma de om cu niste goblini … cand te faci dragon inamicii dispar si apar alti inamici specifici dragonului.

CE E NASOL IN ACEST JOC:

Ceva bug-uri, cateva crash-uri, fiind un ARPG …. ideea de a sari de pe un obstacol pe altul e o chestiune de muuuuulta rabdare si curaj. De multe ori am injurat si am lasat jocul cateva minute ca-mi venea sa-i crap capul. Si sa-i rup picioarele … lucru imposibil … pentru ca nu conteaza de la ce inaltime cazi, eroul nu pateste nimic … hazliu dar dubios.

Povestea generala e foarte buna, mie mi-a placut … chiar daca uneori nu mergea in directia in care vroiam eu. Dar uneori questurile sunt cam ciudate … in vre-o 3 locuri nu stiam cum sa trec mai departe … a trebuit sa intru pe net sa caut solutia.

O alta problema in joc e ca viata personajului este putina … 1000 … dar sunt inamici care fac damage 150 – 200 … chiar si cu super armura pe tine si cu rezistenta la atacuri … tot iei 100 in freza. Asa se face ca 4-5 insi daca sar pe tine te fac sa dai bani popii. Aici e o solutie sa sumonezi 2-3 demoni + creatura ta de la necromancer si sa te rogi sa-i atace pe ei primii. La un moment dat am cedat nervos si am pus trainer ca sa-l termin.

CONCLUZIA:

Daca nu vrei sa mai ai viata sociala / prietena / sotie / prieteni / iesit in oras … apuca-te de World of Warcraft.

Daca vrei sa te joci vre-o 2-3 saptamani … ca doar ai de munca si esti un om responsabil … atunci jocul de fata este o solutie buna de pierdut vremea.

Nota generala e 8.

COMPARATII:

Fable a fost mai simplist dar mai colorat.

Dungeon Siege a fost mai bun ca gameplay.

Diablo 2 ramane jocul “de referinta in domeniu”.

World of Warcraft – lider dar si “drog”.

Leave a comment