Placa video?

Salutare tuturor !!!

Am un GeForce 750Ti, care a costat ceva … acum … hmmm … doi ani?  Vroiam sa ma joc Full HD, nu are rost sa joci 4k daca monitorul tau (sau televizorul) nu poate mai mult de atat.

Ideea e ca dupa ce esti asaltat de noul val de placi video – care eclipseaza fosta generatie – vine dorinta nebuna de a achizitiona ceva nou si mult mai performant.

Scump … daca un 1080 GTX costa 3600 lei iar varianta mai slaba 1070 GTX “doar” 2500 lei – pe alte meleaguri sunt preturi mult mai decente – atunci nu prea se merita. Evident ca ambele placi sunt puternice si capabile sa tina >60 fps in Full HD, prima fiind foarte capabila si in 4k plus potentialul enorm VR.  Totusi scump … foarte scump pt un gamer roman. Cine are un salariu > 7000 lei cat sa-si permita asa ceva?

R9 480 – 200 $ – ma astept sa fie undeva la 1000 Lei si de aici incepe partea accesibila noua, oamenilor care au nevoie de performanta la un pret cat mai mic. Desigur vor fi si versiuni mai domoale, R9 470 – care ar trebui sa ruleze Full HD cam orice joc intr-un framerate decent – dar totusi unde s-ar situa, la un nivel ~ cu 960 GTX de la nVidia sau mai sus?

Nici nVidia nu va renunta la segmentul mainstream – doar aici e cea mai mare felie din tort, adica e bine sa prinzi cireasa de pe el dar nu am vazut un tort cu 200 de cirese … asa ca nVidia ar face bine sa scoata un concurent decent pentru R9 480, eventual un 1060 GTX  … apropiat ca si pret.

Cred ca batalia s-ar da in jurul a 1000 lei – iar ca peformante as crede ceva asemanator cu 970 Ti de la nVidia.

Eu zic sa mai asteptam … pana incepe scoala … numaram bobocii, cumparam placi video.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s