Scrisul mult si prost

Inteleg libertatea de exprimare, orice punct de vedere are un gram de adevar si e bine sa gandesti “out of the box” dar hai sa intelegem un element esential, daca vii cu pareri pentru marele public … macar nu fii idiot, ti-ai ascultat gandurile pe care vrei sa le debitezi? Ai rade daca cineva ti-ar turna propriul text? I-ai citi lu’ maica-ta ce ai de gand sa pui pe foaie fara sa-ti iei bataia porcului?

Am vazut o gramada de articole in ultima perioada – gen de ce e nasol ceva – si ma astept ca atunci cand te pregatesti sa arunci cu noroi te blindezi, faci temele acasa …. nu pui o lingurita cu noroi pe un tanc … serios. Ori faci dauna totala ori iti pastrezi ideile pentru tine. Creativitate zero barat.

Zeci de scriitori 10-30 de ani care se cred mezul din dodoasca scriu pe diverse site-uri care inevitabil ajung pe facebook si na, le citesc si eu … jur … pierdere de timp. La fel ca articolele traduse din engleza, daca o fufa in Germania isi varsa amarul ca toti barbatii cu care a fost au fost plictisitori (nu atat de sado maso pe cum se astepta ea), parerea asta pentru o romanca va fi WTF???? Cum, era legata de maini si de picioare, biciutita usor, cu 3 tipi si nu e destul???? Ceeeeee ????

Vice e fix genul asta de site, ma … inteleg ca trebuie sa scrii zilnic si ca oamenii mai destupati nu mai au timp de scris gratis, de dragul artei, dar articolele alea pur si simplu nu se incadreaza in tara noastra, in cultura, mentalitate, etc.

Orice proasta care si-a tras-o de 5 ori in viata ei posteaza trairile de experta in arta amorului (doctorul Andrei … apropos, mai traieste?), se plage ca un copil ca are teme pentru acasa, argumenteaza cat de lipsita de esenta e lumea … la 10 minute dupa ce nu mai e virgina. Si se mai gasesc 3 idioate sa dea like si sa ma faca sa ma minunez de lumea in care traiesc.

Asa am ajuns la concluzia ca daca scriem toti pentru toti o sa ajungem sa citim carti gen “Ghidul complet al idiotului: Cum sa respiri” – si vor fi sigur 4,5 insi cu niste comentarii: Frate, cartea asta mi-a schimbat viata, genial …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s