Brazilia saraca

Am vazut asa o miscare dureroasa dupa ce Brazilia a luat bataie la fotbal in cadrul cupei mondiale. Pana atunci online-ul a cam lasat-o moale, presa scria mai mult despre meciuri si treaba era linistita. Acel fatidic 7-1 a aprins toata lumea.

Brazilia e o tara saraca, au platit miliarde de dolari sa oficieze World Cup si oamenii mor de saracie si conditii nasoale, etc.

Buuuuun, Romania e o tara saraca, avem mai multe biserici decat spitale, nu am organizat niciun mondial sau european de fotbal, abia avem si noi un stadion elegant,cat de cat, dar nimeni nu construieste spitale, nimeni nu e interesat de modernizarea celor cateva existente … insa ne place sa vorbim mult si prost. Fix aceeasi treaba cu Brazilia, pun pariu ca daca nu se desfasura cupa mondiala nu dadeau navala buldozerele sa ridice spitale si sa demoleze las favelas sa le faca blocuri rezidentiale. Clar nimeni nu ar fi pus o caramida, oamenii ar fi ramas la fel de saraci, aceleasi conditii de cacat. Daca batea Brazilia Germania la fotbal oare ar fi uitat jurnalistii de spitale si saracie? Bucuria castigarii mondialului trecea prin stomacul brazilienilor si le tinea de foame 4 ani? Ce e cacatul asta?

Saracii vor ramane saraci, banii vor migra spre oamenii influenti si asta e o regula ce functioneaza de mii de ani care nici fotbalul, nici ONG-urile sau statul nu au cum sa le opreasca. Interesu’ poarta fesu’ !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s