Prietenii

Am cativa, putini … si daca ii pun pe aia in care am 99% incredere cred ca ma opresc la degetele de la o mana.

E greu sa gasesti oameni cu aceleasi principii de viata, pareri si cam aceleasi obiceiuri. De multe ori un prieten bun e ala care nu are nevoie de absolut nimic de la tine si reciproca e valabila.

Totusi suntem oameni si gresim, aici depinde foarte mult de istoricul prietenului si de tampenia pe care o face. Daca e sa ingropi un cadavru in padure si apelezi la el, banuiesc ca trebuie sa ai incredere in respectivul mai mare ca in tine.

Si aici intervine problema … increderea.

Increderea e singurul lucru ce face diferenta intre o cunostinta si un prieten. Suntem mai suspiciosi sau mai creduli, dar de fiecare data creditam persoana apropiata noua cu respect, intelegere si suficienta incredere. Pana cand o comite … si e evident ca regulile sunt facute pt a fi incalcate, ce ierti si ce nu?

Asta e o intrebare buna … banuiesc ca poti tolera multe prostioare, insa totul are o limita, de principii. Pt ca atunci cand ai niste convingeri puternice si a ierta un prieten reprezinta fix a te face pe principiile tale de fier apare dilema … ce alegi … principiile tale sau prietenia?

De aia e bine sa ai putini prieteni, pt ca stiu ce te enerveaza si nu merg pana in panzele albe cu glume proaste  … nu ma intelege gresit, dar in Vestul Salbatic probabil ca ne ciuruiam deja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s