Windows 7

Care mai aveti XP? Am avut xp cam 10 ani, si la munca m-am lovit destul de grav de noul windows (care nou … parca e de o viata, imediat tre’ sa apara 8).

Marea panica a aparut cand nu am gasit in control panel Add new hardware. Am stabilit ca regula de aur pt Microsoft ramane sfantul restart, degraba rezolvator de orice buba minora, non fatala care provoaca mari dureri de cap, din 1985 si pana in 2012 – butonu magic pare sa faca magie in continuare.

Pana la urma am decis sa testez si eu.

… e ok, fix ca XP … a ajuns dupa un mare dezastru. Microsoft nu stie sa faca sisteme de operare bune unul dupa altul.

Asa imi aduc aminte de 98 SE, a fost foarte stabil, apoi au facut Milenium si 2000 – daca veneau cu imbunatatiri majore, aia n-am constatat dar la stabilitate si compatibilitate erau crima. Daca 2000 era decent pt servere, pt acasa era fix ca naiba. Apoi a venit XP, nici asta la inceput nu era fenomenal, dar dupa un SP2 a devenit cel mai stabil, indragit si virusat Windows din istorie.

Vista – un sistem de operare fix ca o fata siliconata. Arata bine, nu-i poti nega interfata , insa halea RAM si Procesor acut facand NIMIC.  Nu mai vb despre  jocuri / aplicatii / drivere – care nu se pupau neam cu noul sistem de operare.

Windows 7 poate fi considerat insa cea mai mare ralizare a lu’ Microsoft de la 311. Arata bine, consuma cam la fel de multe resurse ca si XP, dar suporta SSD-uri, e mai stabil, mai aratos – imi place.

Cumva imi aduce aminte de Linux mint, acum sa vedem cat rezista pana la urmatorul reinstall. Cert e ca daca te obisnuiesti cu el incepi sa strambi din nas la XP. Cumva inteleg directia in care bate Microsoft, pur si simplu trebuie sa fie utilizabil de o gorila dar si de un copil de 15-16 ani mai ager ca Hotz. Si Windows 7 pare sa aduca la un numitor comun in lumea asta. In munca mea de zi cu zi am intalnit oameni care pur si simplu nu pot apasa pe o telecomanda pe  Input / source – sa schimbe pe VGA /PC – dar stiu sa foloseasca windows 7.

Am avut XP si acum am win 7 pe aceeasi rasnita, merge identic, internet, jocuri … chiar as putea spune ca porneste mai repede cu 7.

In concluzie, windows 7 e utilizabil, folositor si decent, daca ar fi de ales intre XP si 7 – as opta pt cel din urma, sunt evidente progresele facute de Microsoft – si cred ca va fi cel mai de succes SO facut de ei. A spalat esecul lui VISTA si a readus pacea pe meleagurile digitale.

Sa vedem ce stie si windows 8, acum pregatit pe teava, zice ca renunta la butonul de start pt ceva inovator. Apropos de START, Microsoft ne-a zdruncinat logica … ca sa inchizi un PC trebuie sa apesi pe START … in fine, sa-l vedem pe 8 … va fi un VISTA sau un fel de 7 imbunatatit?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s