Da-ti masterul in interviuri

Cum te duci la un interviu?

Simplu, urmareste sfaturile de mai jos si poate ai o sansa …

1. Aspect ingrijit – tai unghiile, nu te duci cu toate pierce-urile, inelele sau margelele de prin dulap … nu lua un tricou din stiva gen “mai merge purtat 2-3 zile” si nu te duce in slipi, pantaloni scurti sau tricoul ala jmecher de scrie “Cobra”.

2. Nu te du beat, drogat, mahmur sau obosit – ca alea de la HR au un teribil simt cand vine vorba de detectat substante interzise, iar o freza punk si o atitudine de anarhist – nu e tocmai visul lor corporatistic despre angajatul model.

3. Cand te pune sa desenezi un copac, nu desena scorburi, pasarele, nu taia copacul, nu pune ozn-uri deasupra. Pune frunze, fara veveritza … cica-i semn rau. Si nu-l colora excesiv … sa fie pe centru si impunator – semet.

4. Daca-ti ofera cafea sau apa … nu-i cere o bere … ca n-o sa-ti dea, aici alcoolul e interzis, singura metoda prin care poate patrunde intr-o firma alcool e sub forma de bomboane cu visinata. Maxim !

5. Trebuie sa zambesti, sa fii relaxat si sa inspiri incredere. Totusi nu desena conturul mainii pe birou, nu-ti intinde mucii pe sub masa si nu fugi cu videoproiectorul … nu incape in buzunar … am incercat !

6. Despre celelalte locuri de munca – trebuie sa zici numai de bine, ai plecat de acolo pentru ca asa ai vrut tu – nu ca te-ar fi dat aia afara ca te jucai toata ziua WoW sau NFS. Nu mentiona de redtube … asta o sa pice greu.

7. Nu te uita numai in ochii recruterului, dar nu sta nici cu ochii fix pe neon … trebuie sa oscilezi intre ochii ei si neon, sa para ca esti atent dar nu obsedat sexual.

8. E bine sa stii cat mai multe dar nu spune chiar tot ce stii pt ca ai sa faci treaba a 3 oameni si ai sa fi platit cat pentru unu singur.

9. Tine minte numele firmei la care te duci la interviu, eventual citeste cat sa stii macar 2-3 chestii relevante. E important pt ei … or sa creada ca esti interesat de post.

10. Cand te intreaba daca mai esti implicat si in alte procese de recrutare, sa zici ca DA – chiar daca nu esti, macar o sa-ti dea raspuns mai devreme, chiar daca nu te vor … macar iti raspund intr-o saptamana … nu dupa 1 luna.

Mai sunt chestii de spus si multe de invatat dar eu zic … e greu primul, ca restu’ … vin de la sine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s