Amway

Am stat serios pe ganduri daca sa ma bag in gura lupului … stiu multa lume intrata in secta asta care or sa-mi ia glanda dupa ce vor citi ce am de zis, dar asta e … sa-i stresez un pic.

Imbogatirea …

Cand esti mic si bei laptic, vine zana maseluta si-ti baga o poveste care zice cam asa … nu vrei sa faci bani? Da’ bani multi … nu asa … seriosi? Nu vrei sa fii prorpiul tau sef? Sa muncesti de acasa? Sa nu depinzi de nimeni? Sa te implici cat vrei, cum vrei?

Evident ca zici DA – normal ca vrei bani fara s-o arzi 8 ore la munca … fara sa fii stresat.

Si asa m-am prezentat eu la o “prezentare de marketing” … ca oamenii n-or sa-ti zica … “vino sa te prostim un pic sa ne imbogatim pe spatele tau”.

Un nene a naibii de vorbaret, super carismatic – iti zice o poveste, cum a incercat el acum 2-3 ani sa-si deschida un bizniss … si vezi ca omul povesteste cu asa patos si durere ca nu poti sa nu pui botu’ la vrajeala lui. Si apoi intra in detalii, iti spune ca daca iei un detergent de vase e atat de bun de spala si petele invizibile. Iar daca-l torni la floare, creste mare si frumoasa.

Acum incepe intrebarea … de ce as turna detergent de vase peste o floare? De ce n-as pune ingrasaminte naturale pe floare daca vreau sa creasca mare? Ce e asa fenomenal?

Si exemplele continua … fiecare produs e magic … orice porcarie are o super descriere, toti aia de acolo sunt fascinati de produse, au propriile lor povesti cu ele, amintiri … stiu mai multe decat un vanzator de reprezentanta auto despre propriile produse. Si daca-i intrebi de efecte negative, nici un produs n-are greseala, e ca si cum s-ar fi inventat produsele perfecte si ei le comercializeaza.

Sistemul ierarhic de tip piramidal e esenta jocului – tu trebuie sa vinzi si sa aduci altii in joc, aia care-i aduci tu iti vor genera bani – tu ai comision din ce vand ei. Astfel fiecare cand vinde il imbogateste pe cel de deasupra lui. Directorul pe Romania cred ca e un tip tare norocos … sa stai si sa vina atatia bani la tine cred ca e un vis realizat.

Am intrebat de ce nu-mi pot deschide un magazin si de aici s-au eschivat, fie spuneau ca nu ar fi bine – fie ca e imposibil. Oricum m-au citit ca eram chitit pe ei asa ca n-au mai persistat cu propaganda.

Asta e un fel de secta, trebuie sa-i vinzi lu vecina – si se preteaza bine in State … cum au aia comunitatile alea, s-a integrat perfect – aici e mai greu, ar avea o sansa cu gospodinele care statu toata ziua la cratita dar inca au scoruri mari.

Ce-i drept au cateva produse ok, si aici e singurul aspect in care le dau dreptate, dar pana a ma convinge pe mine ca asta e calea spre imbogatire – cale lunga 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s