De ce te-a inselat?

Cu totii, mai devreme sau mai tarziu in viata trecem prin astfel de momente si de fiecare data o ardem pe stilul victima inocenta, acest Bambi care si-a luat cutitul in spate de la cine nu s-ar fi asteptat in veci.

Si o sa incep cu o amica de-a mea care a trecut foarte recent prin acest tragic proces existential.

Nu i-am dat 1000 de sfaturi de 2 lei cum banuiti … nu … i-am dat un film sa se uite, poate intelege ceva din el si intelege partea ei de vina. Dar n-a fost asa …

Atunci cand esti inselat nu crezi ca e vina ta – desi in teorie n-ar trebui sa te simti vinovat ca doar nu ai inselat tu … – hai sa-ti explic unde ai gresit si de ce vina aia mica pe care o simti tu … poate e chiar motivul pentru cate s-a intamplat nenorocirea.

1. Daca efectiv prietenu te-a lasat sau l-ai prins cu alta – si ti-a explicat ca aia e ZERO si ca pe tine te vrea, c-a fost o scapare sau s-a impiedicat accidental si s-a infipt in ea – aici inseamna ca el e bou si ca vina ta e <10%. Fie s-a saturat de tine, fie omul nu poate fi fidel. Cert e ca daca a facut-o odata, sanse mari sa se repete.

2. Daca te lasa si fuge cu alta, apoi dupa 1 luna, 2 … 5 … un an te vrea inapoi – atunci vina ta e undeva intre 25 si 70 % – si de aici reiese ca omul chiar vroia ceva mai bun. Da … suna nasol dar asta e adevarul … nu te menajez … asta e …

Aici ai doua variante:

a) In intrebi direct de ce a plecat cu aia – si daca e sincer … atunci macar stii si tu … si te indrepti sau cauti unu sa te accepte asa cum esti …

b) Ala e chiar bou … a alergat la ceva mai bun (in capul lui … ca in realitate a dat peste ceva mai rau) si acum te vrea inapoi … in cazul asta tot ii dai jet, dar macar sa-ti spuna motivul pt care a facut-o.

3. A plecat cu alta si a ramas cu aia – aici vina ta e intre 70 si 100% – clar omul cauta ceva mai bun si a gasit – daca ai facut si vre-o “iesire necontrolata nervoasa”  sau vre-o depresie grava – atunci nici sincer n-o sa fie cu tine – deci n-ai sa stii de ce a facut-o. Si mai e un gand sa te linisteasca … nu erai stilul lui (dar aici sa nu pui mult suflet … pt ca daca a stat cu tine ceva timp … atunci nu e cazul).

In cazul asta tu ai comis-o, mai mult sau mai putin – cert e ca tre sa ridici fruntea sus si sa mergi mai departe – orice ar fi!

Astea fiind spuse, avem si noi partea de vina cand suntem lasati singuri – si trebuie s-o vedem, s-o acceptam si apoi s-0 rezolvam ca pe viitor sa nu se repete.

Ce n-a inteles amica mea dupa ce a vazut filmul “Everything must go” – e ca tipul ala la final chiar s-a schimbat desi a trecut printr-o faza mult mai nasoala ca ea … insa nu toti putem sa ne schimbam peste noapte, e un proces dificil care cere multe … dar mai presus de toate sa-ti vezi si sa-ti indrepti propriile greseli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s