Operatiunea Cod M4R4

Romania e o tara foarte norocoasa pentru ca din punct de vedere geografic, se afla intr-o locatie favorabila traficului de orice natura iar prezenta in UE face lucrurile si mai interesante.

Daca din Moldova, Ucraina sau Albania e mai greu sa bagi ceva in tara, de scos spre UE e treaba de copil, astfel carnea vie, drogurile de mare risc, contrabanda de tigari sau orice poate fi valorificat – toatea astea trec pe aici.

Evident ca serviciile secrete sunt foarte ocupate de acest fenomen, ca sa nu mai vorbim de celebrele clanuri cu interese care de care mai ilegale.

Astfel Romania e o tara in care ai mult de munca … sau din contra, ai timp sa freci menta la greu si sa simulezi munca. Dar cum tot ce e necurat si de mare anvergura in tara asta se face cu sprijin politic, traficul de droguri se face organizat, pe aeroporturi militare, cu saci de plastic descarcati in cutii de lemn cu inscriptia armatei pe ele, si se duc in tari mai vestice cu acte legale … incat banii adevarati ajung tot in politic.

Cum tot sistemul este corupt si mana in mana fiecare veriga a lantului, tot ansamblul raufacator / brat al legii – sunt legate intr-o hora iubareata. Asa ca singurele amenintari care sunt luate in serios reprezinta siguranta nationala – terorism. Pe acest subiect s-au votat niste legi prin care drepturile la intimitate au fost grav molestate, practic … fiecare operator de telefonie mobila retine toate conversatiile timp de 24 de ore. In teorie asta inseamna ca oricine are acces la serverul operatorului de telefonie mobila – poate stii ce ai vorbit, cu cine, cat si unde. Dar asta nu se opreste aici, tehnologia merge mai departe astfel ca poti fi ascultat “in direct” – fix in momentul in care vorbesti.

“Zona cu semnal” – poarta numele de celula – si fiecarei zona ii este atribuita un cod – astfel se poate afla dupa codul IMEI, nr telefon si operator – zona din care se efectueaza un apel. Alta smecherie interesanta e ca microfonul din telefonul tau mobil poate fi accesat oricand – nu numai cand suni, ceea ce inseamna ca ai tot timpul un tradator in buzunar si cineva te poate asculta, fara sa fie nevoie sa suni.

Revenind la povestea noastra, Mara e o fetita de 13 ani, clasa a 7-a si a primit un telefon mobil acum doua saptamani. Pentru ca deja a crescut si poate sa aiba grija de ea, parintii au hotarat ca e cel mai bun dispozitiv de a afla pe unde o arde cand nu e acasa.

Dupa o ancheta prelungita, derulata pe 3 continente in 8 tari, s-a descoperit un lant de trafic de droguri ce nu are spate politic, deci fix concurenta neloiala. Asa ca din dorinta de a anihila gruparea respectiva, s-a decis sa se puna eticheta de terorism, pentru ca era mai simplu sa acceseze niste resurse extra … asa ca un cap al gruparii se afla in Romania, insa tipul nu folosea telefoae mobile, doar un laptop care nu avea nici ala microfon, iar pentru ca se conecta la cafenele prin wireless … nu putea fi gasit petnru ca folosea 3 sisteme de operare simultan, schimband ip-urile si adresele mac din 5 in 5 minute, era practic imposibil sa-l gasesti, mai ales ca ruta traficul prin Amsterdam sau Siria. Singura metoda de a da de el, era prietena acestuia, o tipa Mihaela … dar care isi pierduse telefonul acum o saptamana. Telefon furat si vandut tatalui micutei Mara.

Astfel organele abilitate nu aveau habar de incurcatura, credeau ca Mihaela inca mai are mobilul, asa ca dupa ce fac o descindere demna de filmele cu SWAT in fata scolii Marei, acestia au surpriza neplacuta de a inconjura un copil, cu mp5-urile indreptate spre micuta, cu laserele pe ea, ca si cum ar fi fost inamicul nr 1 al statului. Au luat-o intr-o duba si dupa 5 minute au lasat-o sa plece.

Au ascultat-o 2 saptamani, au planuit ditamai actiunea si in final n-au rezolvat nimic. Insa pustoaica aia saraca o sa ramana cu sechele … ma gandesc … cata lume e ascultata aiurea si cati infractori sunt prinsi cu astfel de metode … cred ca din 22 de milioane … maxim 10 pe luna in toata tara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s