Taximetristii din Bucuresti

Daca muncesti noaptea si pleci pe la 3-4 dimineata acasa, singura metoda de a te deplasa decent  – in afara de autobuzul de noapte, care nu e o chestie asa practica, sa stai sa astepti o ora pana vine – ramane taxiul.

Pentru neinitiati, asta poate fi o experienta neplacuta, mai ales ca jmecheria atinge cote alarmante in aceasta meserie. Daca nu esti atent la pret sau la sofer, te trezesti ca o sa platesti dublu. Initial sunt soferii cu 3,5 ron – daca nu esti atent, iti dai seama acasa ca le datorezi niste sume fenomenale (gen cat face maxi taxi din Bucuresti pana in Brasov) – cu toate ca el te-a dus 3 statii de autobuz prin Bucuresti. Apoi mai sunt soferi de la companii celebre (AS, Cobalcescu, 2000, etc.) dar care te intreaba din start unde mergi si fac ei o superoferta. Din centrul vechi pana la mine acasa, cu un tarif de 1,39 – face fix 13 ron + 2 ron spaga = 15 ron.

Super ofertele incep de la 30 de ron – si am negociat cu unu pana a ajuns la 15 – moment in care i-am zis ca 15 oricum ii dadeam, dar daca nu ma lua cu vrajeala de la inceput avea o sansa.

Ideea e sa iei o companie de care ai mai auzit, te uit la tarif, intrebi daca e liber inainte sa te sui – apoi zici unde mergi si te uiti la tarif ul de pe ceas – astea asigura o calatorie normala.

Dar nu despre asta vroiam sa va vorbesc, ci despre faptul ca soferii de taxiu sunt o specie aparte, pe langa faptul ca stiu tot din toate domeniile, sunt un fel de wikipedia jmechereasca, astia chiar stiu toate combinatiile. Vrei un telefon? Un laptop? Ceva? … se rezolva, si in general astia-s aia cu spirit de comerciant. Mai sunt 2 categorii – aia care nu au chef de vorba si care te duc la destinatie fara sa comenteze, fie povestesc cu un coleg, fie sunt total plictisiti. Si oameni normali care nu mai au de munca si baga taximetrie pt subzistenta – astia-s cei mai normali, astia au chef de povestit – si cam toate povestile se rezuma la femei.

Si am auzit povesti cu si despre femei de la taximentristi bai nene in 2 ani de as putea publica o carte. De la tipi de 20 de ani pana la oameni in toata fire spre 50 – am auzit de toate, de la sex cu femei dubioase pana la dragoste cu vedete de la tv, nu stiu daca e fictiune sau pe bune, dar unele chiar mi-au placut, nici nu mai conta daca a fost reala treaba sau nu, pentru ca unii au un stil de a povesti ca fie te prapadesti de ras, fie ramai uimit ca pisica la sobolanul facut din ciocolata.

Oricum, daca e sa luati un taxiu, sansa sa ascultati manele a scazut simtitor, si cu fumatul cu pasagerul e mai subtireanu … insa mai sunt si tzaranoi, golani si antitalente in sofat … totul tine de noroc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s