Joaca in serios

Cand mai mult de 3 indivizi se joaca incep sa apara discutii referitoare la corectitudinea jocului, iar daca ai niste reguli permisive sau discutabile atunci incepe distractia.

Dar daca ai 20 de jucatori si nu stabilesti de la inceput ce si cum … atunci sa vezi dixtractie. Si bataie din joaca a iesit de multe ori … pentru ca fiecare are dreptatea lui, iar uneori dreptatea unuia e mai cu mot, astfel tine sa o aplice intregului grup … fie se impune, fie pleaca acasa.

Iar daca intre jucatori nu exista o relatie de amicitie, atunci si discrepantele vor fi mai mari … si vorbesc de un joc fara miza.

Imagineaza-ti ca ai intra intr-un joc ce are ca premiu 1 milion de euro in care ti se spune doar ce trebuie sa faci ca sa-l castigi, fara reguli … si bagi 50 de insi in joc. Ar trebui sa fie cel mai frumos Big Brother din toate timpurile, pentru ca in astfel de jocuri, in care miza este o suma atat de mare incat nu ai o dimensiune reala, te face sa visezi. Crezi ca suma aia poate rezolva toate problemele tale, ai impresia ca daca iesi castigator … insula, casa si viata simpla e tot ce te asteapta. Dar nu e chiar asa, pentru ca din 50 – 10 sunt cu mult mai buni ca tine, insa daca esti suficient de motivat, torni bromura in ceai, lelegi sireturile, le pui ciocolax in cafea … atunci, ai sanse reale …

Eu cred ca si primul razboi tot ca un joc a inceput … si aia ofticati ca au pierdut … au sarit cu bata la castigatori.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s