Dambovita vs Dunarea

Acum 3 ani stateam intr-o cladire moderna, beam o cafea dintr-un dozator de nescafe si admiram Dunarea albastra la minus 20 grade celsius, ma durea la bashcheti, castigam 800 ron / luna si nu aveam mari sperante de viitor. La frigul ala, apa fluviului se apropie de albastrul marin de-l vezi prin poze, … si cand mai trecea cate un sloi intelegeai ca e intr-adevar frig de mori, rar aparitia unui vapor antrena peisajul.  Erau vremuri frumoase cand nu-mi pasa de mai nimic, dar cumva aveam vointa destula sa merg usor ma departe.

Acum 2 ani era tot inainte de craciun, stateam intr-o cladire moderna la etajul 8 – Sema Park si vedeam Dambovita, care pe langa Dunare e o gluma proasta … inghetata toata. Beam cafea dintr-un dozator de nescafe si admiram imprejurimile. Aveam deja planuri mari de familie si simteam ca sunt barbat in toata firea, aveam un job relaxat, chiar daca uneori stateam si 10 ore, simteam ca sunt util cuiva. Erau vremuri frumoase cand ma vedeam capabil , responsabil si mai stresat.

Acum doua zile stateam pe podul de la Unirii, ala de duce spre centrul vechi si ma uitam la Dambovita, era neagra, murdara si statuta. Nu-ti crea nici o stare de spirit, parca era un lac statut. Nu aveam viitor, nu il vedeam si parca tot trecutul parea mai departe ca oricand. Nu beam cafea, nici nu aveam de ce, era 4 dimineata, cald … masini pe strada, cativa trecatori se grabeau sa ajunga acasa, altii se luptau cu multe grade alcoolice sa faca acelasi lucru. M-am intrebat – Eu ce caut aici? – iar la asta n-am avut nici un raspuns.

Astept sa se intample ceva, am luat atitudine in privinta asta … ce si cum … sa vedem!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s