John Diggs

John Diggs – JD de acum mai departe ca mi-e lene sa-i dau coppy si paste mai tarziu – a trait acum 120 de ani in Vestul Salbatic al US , era un nelegiuit si avea cel mai jmecher cal pe nume Vector.

JD era boss pe sistem pentru acele vremuri, se spune ca intr-o zi ar fi ucis singur 30 de hoti. Multe astfel de povesti au rasunat in acele vremuri, dar una merita atentia noastra.

Se spune ca un artefact sfant – gasit in templul lui Solomon pe vremea Cruciadelor de catre Cavalerii Templieri avea puterea magica de a face posesorul nemuritor pentru o vreme de 555 de zile … in afara de decapitare, acesta ar fi “inviat” a doua zi. Tot ce trebuia sa faci era sa bei apa din el si apoi erai un fel de Duncan MacLeod.

Pentru ca revolutia franceza a facut mari valuri prin Europa, o societate secreta ar fi hotarat sa trimita artefactul in Lumea Noua, dupa un voiaj de 4 saptamani, cele doua corabii au ajuns pe coasta de Est a Statelor Unite, in New York.  Societatea secreta amintita mai sus a hotarat sa nu mai recruteze noi adepti, pentru ca isi dorea puterea numai pentru el, fratele Francisc 7 – directorul lojei 412 New York a hotarat sa dizolve ordinul lui, pe cei de seama i-a trimis in alte fratii, iar el a ramas cu artefactul respectiv.

In sinea lui, Francisc 7 a stiut ca poate fi nemuritor daca gasea o metoda de a face cele 555 de zile sa se repete la nesfarsit. Dupa trecerea celor 555 de zile, acesta imbratisa o noua religie si totodata un nou nume, asadar artefactul se comporta ca si cum ar avea un nou stapan. Din 12 Februarie 1809 pana in 1891 – Francisc a ramas la varsta de 34 de ani, desi in realitate avea 116 ani. Francisc trebuia sa-si schimbe destul de des resedinta pentru ca lumea s-ar fi prins ca nu imbatranea sau ca trebuia sa-si schimbe numele dupa 555 zile.

Dar in acesti 116 ani Francisc a facut multe nelegiuiri, jaf, talharie, excrocherie … avea mereu cu el cel putin 6 kile de aur, pietre pretioase si armament suficient pentru o mica revolutie, insa imbracat in preot, niciodata nu starnea atentia asupra nemuririi sale.

Si se facea ca JD poposea alaturi de calul lui – Vector – la umbra unui copac pe malul raului Colorado … plictisit si infometat, astepta ca un iepure sa-i pice in capcana … a pus vre-o 20 in speranta ca macar una sa-i iasa. Dupa 3 ore de asteptare, s-a ridicat si s-a dus sa inspecteze capcanele … ce noroc … doi iepuri, unul era deja rapus de caldura iar al doilea se zbatea in lat. Bucuros … i-a luat pe amandoi si s-a dus spre cal, a facut focul si a jupuit cei doi iepuri, degraba i-a pus pe foc si astepta acum cuminte ca cina sa fie gata.

In departare un nor de praf se arata, o caruta se apropia intr-un ritm agale … dupa ce a ajuns aproape, cam la 10 metri … un preot se da jos din caruta si se indreapta spre JD.

– Buna fiule … as fi recunoscator daca m-ai lasa sa cinez impreuna cu tine …

– Parinte, daca ai ceva la schimb, atunci cu mare placere …

– Fie ca Domnul sa te binecuvanteze filule …

– Atunci hai de mananca alaturi de mine.

Amadoi pareau prietenosi insa in spatele acestei false amicitii erau nervi intinsi … preotul nu era cel mai prietenos om, ii lipsea acea bunatate si modestie specifica meseriei, iar bandana de la gat si cele doua pistoale de la brau nu erau cele mai bune accesorii pentru un cowboy linistit.

– Si cu ce ganduri parinte … prin acest loc pustiu?

– Propavaduim cuvantul Domnului …

– (Propavaduiesti pe Doamne iarta-ma … esti tu popa cum sunt eu sfant …) … frumoasa meserie insa cam periculoasa prin aceste locuri.

– …  pericolul e pentru cei slabi de ingeri fiule …

– ( slaba de ingeri e …. ) Credinta fie cu tine parinte, insa din calea gloantelor nu prea te poate ascunde.

– Credinta e totul fiule …

– (Cum zici tu, da’ mie tot nu-mi puti a popa … )

Dupa ce au mancat, preotul a intins 9 dolari … pentru acele vremuri insemnau foarte mult, cam 2 pistoale … astfel, JD si-a dat seama ca e ceva dubios la acest individ … dar l-a lasat sa se culce.

Adormi preotul iar JD s-a dus la caruta lui si gasi o cutie neagra ascunsa bine intr-un butoi. Gasi artefactul si-l lua crezand ca e ceva de valoare … in schimb lasa aurul si pietrele acolo … JD nu era un om materialist insa daca-i placea ceva, trebuia sa fie al lui.

Dimineata devreme cand se trezi Francisc avu o stare de soc, trecusera cele 555 de zile si trebuia sa bea apa din artefact, acum era iar muritor … constatand lipsa lui JD a concluzionat ca acesta ar fi furat pocalul insa deja era prea tarziu sa-l gaseasca. Dupa ce a ajuns in primul oras, a realizat ca JD era cautat in 4 state pentru diverse nelegiuiri, marunte fata de Francisc – el era cautat in toata America … numai ca de fiecare data stia sa-si schimbe infatisarea.

Mergea calare, relaxat …  intrand intr-o padure un suierat urmat de un scasnet din dinti au tulburat linistea. O sageata lovi calul … speriat, a facut cale intoarsa si a mers pana la un rau … acolo s-a oprit. Rana pe care o avea calul deja facea ca mult sange sa tasneasca … dupa ce a scos sageata unui trib indian, otravita dupa unsoarea neagra, calul era din ce in ce mai agitat. L-a infasurat cu bandana de la gat dupa ce turnase whisky peste ea. Dar stia ca pentru Vector aceasta va fi fatala … erau deja de 4 ani impreuna, calul asta l-a scos din zeci de situatii limita si se atasase prea mult de el. S-a intins langa el si incepu sa planga … desi era la 4 metri de rau, se hotara sa-i aduca niste apa. I-a adus in palme, insa pana la cal abia mai ajungea cu putini stropi. Apoi isi aduse aminte de artefact, fara sa stea pe ganduri s-a dus la desaga si lua pocalul. Desi se afla cazut la pamant … Vector a baut cuminte toata apa.

JD a inceput sa planga ca un copil, deis avea aproape 40 de ani, se atasase de cal mai mult decat orice alta femeie din viata lui, si multe au fost … cu lacrimi in ochi, se rezema de el si adormi. Luna rasarise de mult si lumina cu stelele tot tinutul, era cel mai senin cer pe care-l puteai vedea. Cu mare suferinta in suflet, JD se cufunda in somn ca si cum ar fi vrut sa scape de toate problemele.

Un vant urat mirositor ii adia pe la nas, apoi ceva umed si mirosind a iarba se strecura aproape de urechea lui … tresari ca muscat de sarpe cand vazu calul in cea mai buna forma din ultimii 4 ani, nechezand si fiind foarte binedispus.

S-a uitat la rana si mare ii fu mirarea constatand ca aceasta nu mai era acolo … pielea lui Vector era neteda, fara nici o cicatrice … ii paru lucru necurat … nu a crezut ca e el …  dar semnul de pe spate in forma de stea era acolo, era ca un tatuaj, o pata alba in forma de pentagrama pe toata pielea cafenie a calului si singura. Il imbratisa de gat si calul aproba afirmativ bucuria prorpietarului .

JD lua potirul si se gandi o vreme ce sa faca … apoi cugeta ca daca ar ajunge in maini neportrivite ar fi un mare pacat … fara sa stea pe gaduri il azvarli in mijlocul raului, incaleca pe Vector si porni spre apus …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s