Ce porcul meu …

Clonarea umana este un domeniu privit cu reticenta fie de biserica fie de autoritati, astfel s-a spus un NU hotarat in aceasta problema.

Insa din punct devedere medical, problema organelor este una foarte stringenta. Desi exista donatori, foarte putini si aia ca numar, sansa ca organul donatorului sa fie compatibil cu pacientul gazda sunt destul de mici.

Asadar exista o solutie alternativa, cum clonarea animalelor si modificarea genetica este o realitate, dupa studii si cercetari amanuntite s-a ajuns la urmatoarea solutie … porcul salvator. Nu … nu vorbim de un porc obisnuit care traieste pana la Craciun, ci de unul tunat … de la nastere cu celule stem de la viitorul pacient. Astfel se rezolva 2 probleme … compatibilitatea este foarte mare, doar sunt organe produse din acelasi ADN, si problema doi ar fi timpul relativ scurt de obtinere al acestor organe, imagineaza-ti ca in 2 ani ai putea avea un ficat nou, rinichi sau poate chiar o inima noua.

Bine, raman cateva aspecte legate de moralitate, de razboinicii protectiei animalelor sau chiar religioase.

Tu ti-ai dori un astfel de porc ?

Advertisements

2 thoughts on “Ce porcul meu …

  1. dar stau si ma gandesc, daca sti ca o sa fie pentru tine, oare ii mai dai sa manance tarate si laturi sau o sa ii faci tortulet de ziua lui …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s