Telenovela romaneasca

Nu ma uit la telenovele din mai multe motive, primul ca nu sunt femeie si al doilea e ca sunt exagerat de previzibile. Motivul 1001 din lista ar fi ca folosesc aceeasi actori, atitudine, decoruri, etc.

Si totusi lumea se uita la ele … dar care lume? Casnicele, somerii si pensionarii … ca astia sunt singurii care au timp pentru asa ceva. Iar pentru un astfel de target nu e greu sa faci un produs media. Daca se uita la Trasnitii … inseamna ca vor accepta orice.

Am doua luni de stat in casa si pot spune linistit ca nu m-am uitat la nici o telenovela, nici macar un episod cap coada … dar pot banui ca sunt 5 motive omiprezente in fiecare telenovela romaneasca:

1. Actorii sunt constipati – au vorba aia teatrala in ei si toate gesturile sunt de o lipsa totala de credibilitate. Lacrimile sunt ca de plastic, expresiile lor sunt de oameni isterici si sunt non expresivi.

2. Personajele negative nu sunt hazlii, sunt lipsite de moralitate si “prostesc” personajul principal.

3. Copii – dupa mine nu ar trebui sa fie nici un copil in nici o telenovela – sa mearga la scoala.

4. Scenele de dragoste sunt si ele constipate … mai ales ca si in telenovelele noastre “trebuie sa se iubeasca” – si o fac atat de ciudat de zici ca e “viol”… nu placere.

5. Plicticoase – fie ca sunt cu tzigani, arabi, saraci, bogati – nu apar personaje hazlii, diverse, ciudate. Parca e un standard de personaje – scenaristul cred ca e unu singur pt toate telenovelele ca altfel nu-mi explic.

Cum as face eu o telenovela?

As face o telenovela comica – cu personaje cum nu s-a mai vazut, pe o insula exotica, personaje expresive, gagici misto, scenariu complex si scene de dragoste incitante. Si da … as face asta cu umor, bun gust si diferita.

Cred ca drama, tragedia si teatrul ieftin pe care-l vad in aceste telenovele poate fi inlocuit de ceva diferit, inovator si poate aduce succes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s