Promovare mascata

Promovarea mascata e un fel de publicitate mascata doar ca e un pic mai pervers elaborata. Implica strategie, gandire, abordare si target. Bine … astea le cere si publicitatea mascata insa aia e facuta sa para instantanee, adica facuta in mod spontan de un singur tip.

Promovarea asta de care mentionez mai sus are in esenta un scop total diferit fata de cel real.

Etapele promovarii mascate:

Se ia un produs – personaj, obiect, serviciu … etc. Se analizeaza de o armata de oameni specializati si cu mai multe studii decat o lansare NASA in spatiu … si se ajunge la concluzia – bah … de ce nu se vinde produsul X ?

Poate ca e nasol … sau incompetent ori nepromovat. Si atunci armata aia de oameni se pune pe gandit, analizat si livreaza concluzia.

” Trebuie sa facem ceva revolutionar! ” – si atunci intervine scandalul – ca parte mediatica de promovare.

Sa zicem ca un tabloid nu mai vinde suficient si ca trebuie livrata o stire bomba … redactorul sef suna 2-3 impresari si negociaza o suma. Dupa ce se gaseste cea mai buna oportunitate se isca scandalul mediatic.

Din asta => se vinde tabloidul, agentul sau impresarul vedetei iau banii – si imaginea vedetei e un pic sifonata dar peste ceva timp – 3-4 luni o sa-si revina. Cu vedetele cea mai mare provocare este sa fii notoriu … prezent, de actualitate – ca altfel lumea te uita. Nu mai esti celebru? Nu mai ai contracte, bani, amanti, iubiti, masini, cadouri …. etc.

La fel si cu produsele … iei o personalitate si spui despre produsul X fie ca e foarte bun fie ca e foarte prost. Intre anonimat si publicitate negativa – clar ultima varianta e de ales pentru ca lumea e cretina. Fie vor sa se convinga ei … fie cred ca aia e proasta si ea nu stie ce e bun.

E posibil sa dea yama toti in magazine si sa cumpere iaurtul gigel cu aroma de menta pentru ca modela Y a spus in tabloidul Z ca ii place sa fie stropita / masata / improscata  cu iaurt si linsa inainte de partide fenomenale de sex NUMAI cu iaurtul gigel.

La fel si cu scandalul cu Daniela Crudu … mare zarva ca au dat-o afara ca a luat bani de la unu si nu a facut porno cu el. Eu am vazut niste emisiuni de Neatza si inainte de revelion tot bateau Dani si Razvan apropouri ca ar pleca din emisiune, ba ca a intarziat la una – asa ca se stia la vremea aia ca nu-i mai place Danielei sa se trezeasca asa devreme DIMI.

Ideea e ca tipa oricum vroia sa plece le la Neatza … dar s-a facut acest mic scandal media din care Cancan si Libertatea au mai vandut niste mii de exemplare in plus … cu toate ca tipa urma oricum sa plece de la emisiune … cu sau fara scandal. Dar omul vrea sa stie … sa fie la curent cu barfa, cu silicoanele … asta place pana la urma. Ca intre un Playboy si un Click – eu cred ca in tabloid gasim mai mult silicon si nuditate.

… ca pana la urma fiecare vede cea mai buna oportunitate si atunci cand o are apai stie sa profite de ea.

Numai ca ceea ce pare a fi scandal si socant – nu mai sunt intamplari spontane, ci mai degraba produse ale armatei de oameni care vaneaza, produc si regizeaza scenarii pentru a vinde … produse, vedete,servicii … imagini.

Advertisements

One thought on “Promovare mascata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s