Teoria Diversitatii Specimenului Uman

Am stat eu asa si m-am gandit mult pana sa scriu acest articol – cam 6 minute – incat sa dezvolt o teorie cu privire la cat de diferiti suntem noi ca specie.

Initial suntem un infinit de posibilitati … a ajuns miss univers din parinti campioni. Ma-sa e Suedeza – cu parinti un filipinez si o daneza. Iar Ta-su e congolez si ma-sa brazilianca. Astfel din astfel de parinti, spermatozoidul No.1 care a fecundat ovulul a fost cel mai jmecher pe sistem. Din impleticirea unui astfel de material genetic a iesit un mix atat de bun ca aia mica a juns miss univers.

Totusi asta e un caz izolat. Daca ne gandim un pic, e greu sa te insori cu o negresa sau o asiatica – si cu cat esti mai inchis la minte cu atat ajungi sa-ti iei de sotie una din prorpia comunitate. Astfel de cele mai multe ori, indivizii dintr-o tara / regiune / sat – cam seamana intre ei, si nu numai la aspectul fizic cat si la inteligenta, aptitudini, talent, valoare, etc.

Suntem 7 miliarde de oameni pe lumea asta … oare a prevazut al batran ca o sa ajungem atat de multi? S-a gandit ca suntem suficient de diferiti? Eu cred ca oricat de diferiti am fi – exista posibilitatea ca doi indivizi sa semene foarte mult ca aspect si gandire – fara sa fie rude. Cred ca e posibil sa gasesti o sosie pentru fiecare … desi trebuie sa cauti mult, cred ca din 7 miliarde ai putea gasi inca un Michael Jackson, inca un Hitler sau inca un Picaso.

Desi ar fi simplu sa clonezi un specimen, cred ca poti gasi unu aproape identic (nu 100% identic – aia e practic imposibil) dar suficient cat sa prostesti lumea la TV.

Am cunoscut un sofer de autocar care semana foarte bine cu Dan Capatos – si faza e ca avea si umor omul … deci exista diversiune in lumea asta, insa nu e atat de imensa pe cum credem noi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s