Adevarul despre Facebook

Desi site-ul asta de socializare este din februarie 2004, pana prin 2008 hai 2009 nimeni nu o ardea cu mare dragoste pe el. Totusi a urcat atat de bine ca in iulie 2010 a ajuns la 500 de milioane de utilizatori activi.

Ceea ce e foarte bine, nici un site de genul asta n-a fost atat de celebru. A plecat de la Harvard si apoi s-a extins si la alte institutii din state.

A fost creat de Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz si Chris Hughes. Dar n-a fost foarte popular pana cand Zynga a bagat banu serios in Facebook – cu jocurile care au “ville” in titlu’. Si partea cea mai nasoala e ca aceste aplicatii au permis niste scurgeri de informatii (vezi aici sursa ) – cei de la Wall Street Journal au publicat un articol in care explica modul pri care datele – nume, adresa de e-mail atat ale jucatorilor cat si ale prietenilor lui, chiar daca nu acceseaza joculetzele amintite, pot fi folosite de catre companii pentru SPAM.

Asta inseamna ca din cei 59 milioane de jucatori de Farmville, Mafia Wars, etc + prietenii lor (adica restul pana la 500 milioane) … incep sa primeasca spam.

Alte chestii ciudate sunt optiunile de a accepta un prieten – poti sa dai Add sau Ignore – nu poti da Reject, nu poti da dislike la o poza, la un comment, daca vrei sa-ti stergi contul si sa-ti faci altul nu poti … pentru ca daca-ti reactivezi vechiul cont, o parte din prietenii pe care-i aveai or sa dispara si chiar daca le dai ADD, tot n-or sa-i mai vezi.

Ma dispera CHAT-ul de pe Facebook, am messenger – il folosesc, esti preten cu mine pe facebook – vezi la info am adresa de mail, nu ma uit pe firefox din 2 in 2 minute sa vad daca mi-a scris cineva ceva. Iar atitudinea – nu suntem de 14 ani sa vorbim pe mess e de 2 lei – cred ca daca ai 14 ani mai degraba vorbesti pe facebook decat pe mess.

Per total Facebook e util, inca e in trend – am auzit ca hipsterii migreaza de pe facebook pe MySpace – le urez drum bun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s