Mancare traditionala romaneasca

Aia nationalisti talibani or sa-mi sara in cap la acest articol, dar nu-i nimic … desi voi supara 3-4 pokemoni, ma risc sa fac urmatoarele afirmatii.

Noi romanii suntem un popor inventiv, deci ar trebui sa avem o carca de retete culinare si sa stam 2 ore pe ganduri inainte de a face ceva de mancare.

Sa incepem cu sarmalutele – alea cica ar fi crema potolului romanesc – nu chiar, am fost la greci anul asta si aia aveau sarmale in foi de vita, deci nu ne putem lauda cu ele – deasemenea si turcii au o versiune de sarmale.

Chiftelele – si astea erau in grecia – cu sos, fara – cu tot felul de ingrediente – mai picante, mai amare – toate formele.

Si atunci … care ramane mancarea noastra traditionala de baza … aia care o stie toata lumea, care merge si in timp de criza … care se prepara in maxim 20 de minute si sigur ai mancat si tu la viata ta.

De cand a venit criza s-a dus Escargot-ul, Biftecul Tartar, Salata de beuf (poate la revelion … sigur scrie LA MULTI ANI 2012), poate nici de gulas n-o sa mai avem bani … atunci o sa revenim la traditii, la solutia salvatoare.

De la inventarea tigaii cu ulei – romanii (si eu … logic) am fost fascinati de cartoful prajit … dar parca nu merge asa gol – defapt nu poti manca o garnitura ca fel principal πŸ˜€ – atunci se adauga 1-2 oua. Ouale si cartofii prajiti sunt solutia salvatoare – au multe calorii ( mai ales daca pui jumate de kil de ulei din tigaie si in loc de 2 pui 4 oua si un kil de cartoafe prajite πŸ˜€ ).

Sigur ai mancat si tu cartofi prajiti cu oua – nush cum de nu le-a dat in cap lu’ mecdonalds sa bage meniul asta de criza:

Mc Eggy – contine: 2 oua prajite / fierte – 1 portie mica de cartofi prajiti, o cola mica.

– Sos doriti?

Advertisements

One thought on “Mancare traditionala romaneasca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s