Influentarea maselor

Afara, mai precis in US stiu doua persoane care se pricep la asa ceva. Sa zicem Adam si Eva manipularii maselor.

Steve Jobs – co-fondatorul firmei Apple – este un om fenomenal la treaba asta, el a reusit sa vanda mai mult decat hardware – a facut din Mac un simbol, apoi a dat lumii iPOD, iPHONE si iPAD – a demonstrat ca daca zice ca e cul sa sari in cap … si treaba asta se numeste iJUMP – o s-o patenteze si o sa fie si mai bogat decat este.

Un adevarat lider – desi nu neaaparat fenomenal de inovator, insa de succes – si influenta pe care o exercita omul asta reprezinta material didactic.

Eva influentzarii, coruperii si vanzarilor in state este Oprah. Acea femeie face minuni, daca zice ca hartia igienica cu aroma de menta este trendi – apai ba nene, toate muierile dau navala la Walmart si golesc raftu’.

Tanti asta i-a uimit pe aia de la televiziunea unde presteaza cand a afirmat ca-si face ea una noua … iar aia … in disperare i-au facut contract pe 5 ani in avans, sa fie sigur ca nu pleaca.

Oprah are de toate, revista, marca de haine, cosmetice … orice. Si daca maine zice ca ALEXIBAD e cel mai culeanu pe sistem blog din galaxie, o sa rup standardele in materie de blogosfera … dar hai ca am deraiat de la subiect.

In Romania nu pot spune ca exista un lider de influenta pentru marele public – om fi noi mai sceptici, ori vedetele autohtone nu-s asa credibile sa ne prosteasca usor … nush ce sa spun. Totusi cred ca Diva(Raduleasca) si Zana(Marin – Banica) ar exercita o oarecare influenta asupra publicului.

Iar din punct de vedere al masculilor, poate un pic Mircea Badea sau Maruta … dar slab de tot. Mai degraba Salam 🙂

E greu sa prostesti romanul, poate doar cu un Bingo sau FNI – dar ar fi motivati de bani, nu de un om.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s