Mai mult management si marketing, mai putina placere

Erau vremuri cand Ion Brutaru facea paine. Aia stia sa faca, nimic mai mult sau mai putin insa era altceva.

Ion brutaru mergea la moara, alegea faina cea mai buna, ajungea la el in brutarie, o cernea si o inspecta serios. Apoi o framanta cu sare, drojdie si apa dupa cum stia el si o lasea la dospit.

Dupa un timp, o punea din ochi in cuptor – si la experienta lui, daca o cantareai vedeai ca tipul are ochi de vultur si mintea-i era un calculator. Toata era cam la fel +/- 10 grame, aceeasi culoare, aceeasi consistenta – nu conta ca era paine de ieri sau de azi, era la fel de moale si gustoasa.

Timpul a trecut, si am ajuns in anul 2010. Ion Brutarul a devenit istorie, urmasul lui, Pavel Brutaru are un chiosc de paine. O are angajata pe tanti Verginica – ii da 700 ron pe luna. Painea o ia de la o fabrica din voluntari si il doare la baschetzi de calitate.

Eram client fidel la nea Ion Brutaru – acum Pavel 2000 SRL, insa de o luna painea desi arata la fel, gustul e cu totul altul. Posibil ca moara / brutaria – sa intampine criza prin scaderea nivelul calitatii.

Deja vad directorul comercial, economic si vanzari de la SC Painea noua SRL cum se cearta ca nu le ajung banii … si ca tot e criza, se hotarasc sa puna faina de cartofi in paine, sa produca numai o transa pe zi – si sa foloseasca afanatori – care fac painea mai pufoasa dar care determina uscarea ei intr-un timp foarte scurt.

Ceea ce vreau sa subliniez e ca daca rezumi totul la bani si tehnici de management si marketing agresiv ajungi sa mananci mamaliga si sa-i spuna paine.

Advertisements

2 thoughts on “Mai mult management si marketing, mai putina placere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s