Fa-ti un PC ieftin.

Sa zicem ca vrei un desktop, dar vrei sa iesi ieftin pentru ca e criza, pentru ca esti sarac – asa ca mine – sau pur si simplu nu vrei sa dai bani in plus cand poti face altceva cu ei.

ADEVARUL 1. Tehnologia se devalorizeaza si in timp scade atat ca performanta cat si ca valoare materiala. De aia, daca dai o gramada de bani pe orice ai sa vinzi la jumate de pret sau mai putin.

E important sa stii ce vrei sa faci cu un PC pentru ca banii investiti sa se duca in componenta de care ai nevoie.

Un pc bun la toate – si nimic :).

Ai un buget de 1600 ron (sa zicem ca atat e un laptop ieftin in zilele astea pe emag).

Buuuun, incepem cu unitatea. O sa fie second hand – stiu, suna deprimant dar ai sa vezi ca iese bine. Dupa ce am analizat bine piata am gasit Fujitsu Simens Esprimo. Nu e varf de gama dar poate fi upgradabil usor – are urmatoarele specificatii:

Fujitsu Siemens ESPRIMO, Soket 775, Intel 3300 Mhz, 1 Gb DDR2, HDD 80 Gb, DVD rom, video 128 Mb PCI EXPRES, retea 100, placa baza Intel 915 dual chanel DDR2, 3 pci, 1 PCI Expres- 16x – PRET: 430 RON. Il gasesti aici.

Apoi cumperi de pe un magazin de specialitae un mouse + tastatura noua si un DVD-WR = pret – 130 RON.

Placa video e musai daca vrei sa te joci – gasesti pe OKAZII ceva pe PCI EXPRESS – 8600 GT – PRET – 180 ron.

Un monitor de 21.5″ e cea mai mare investitie – BenQ Full HD e alegera mea. PRET 620 RON .

Un sistem 2.1 e suficent pentru o camera si face atmosfera placuta in filme si jocuri, unul decent ar fi de la Creative sau Logitek – PRET 150 ron.

TOTAL = 1510 RON – restul pana la 1600 poti sa mai iei 1 GB de ram de pe okazii.ro

Ce am realizat?

Un sistem pentru viata de zi cu zi, bun la filme, internet si jocuri – aici nu Crysis si nu cu toate detaliile la maxim – dar care se misca decent. Evident poti sa faci modificari la configuratia asta, daca nu te joci, de banii aia iti iei un HDD de 320 GB sau iei un monitor mai mare.

Cert e ca asta mi se pare cea mai fericita combinatie la pretul asta.

BONUS: PC de evreu. Vrei s-o arzi si mai minimal de atat? Simplu – iei doar PC-ul SH – 430 ron, cand te duci sa-l ridici de la firma ia-ti mouse si tastatura second – chiar daca mai dai 20 de ron. Iei un monitor de 17″ second hand – pe la 230 ron si o pereche de casti cu microfon. Ai un PC de 700 ron 🙂

BONUS2 PC de evreu tzigan. Sa zicem ca 700 ron e un calvar dar trebuie sa joci solitaire pt ca e viata ta. Ok, iei un PC de aici cu 280 ron. Stai cu bunghiu pe Okazii pana apare un CTR de 17″ la 100 ron. Mai iei o tastatura si un mouse, casti cu microfon. Ai un PC cu 450 Ron 🙂 felicitari – dar sper ca stai bine cu nervii ca o sa mearga ca mortu’ spre groapa.

Advertisements

One thought on “Fa-ti un PC ieftin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s