Open source

Pentru ca e bine sa mai si invatam ceva, va prezint top 8 (daps, 10 e prea banal) aplicatii utile si gratuite pe care le folosesc si eu.

1. Open Office Org – alternativa la MS Office (Word, excell, access, etc). Decat sa dai 1500 ron pe o licenta de Office, mai bine descarci si instalezi de aici . Are functii complexe de editare si seamana destul de bine cu office XP, 2003 – deci n-o sa va fie greu sa va acomodati.

BONUS: Salveaza si in format PDF.

2. VLC player – este un media player care nu are nevoie de codec-uri si se descurca bine cu orice format:DVD, AVI, MKV,etc.

BONUS: In meniul VIDEO – ai a-2a optiune Subtitle – unde incarci subtitrarile.

3. Winamp – toata lumea stie de programul asta si tot nu inteleg de ce se inebunesc americanii dupa iTUNES, pentru ca e varza.

BONUS: Suport serios pt plugin-uri. Skin-uri.

4. 7zip – arhiveaza / dezarhiveaza orice. Nu ocupa resurse si se misca decent.

BONUS: Extrage si din arhivele ISO.

5. Nero Lite – varianta simplificta si gratuita a lui Nero Burning Rom – care din pacate trebuie sa va faceti un cont pe site-ul lor pt a putea downloada aplicatia.

BONUS: Nu are 😦

6. Picasa – Viewer de poze. E cam tot ce ai nevoie pentru a vedea poze, se misca bine si inlocuieste cu succes aplicatia standard de la microsoft.

BONUS: Editare poze, efecte, etc.

7. INKSCAPE – alternativa la Corel Draw – program ce lucreaza cu vectori – acomodarea dureaza si o sa va streseze un pic dar isi face treaba.

BONUS: GIMP – (alternativa gratuita la Photoshop) – cu amandoua aplicatiile puteti sa realizati grafica de calitate – GRATIS.

8. TeamViewer – daca ai un prieten mai lent de cap, care strica pc-ul o data pe saptamana, sigur te suna sa-i zici ce sa faca. Acum poti sa stai cu el in telefon si sa-i spui ce sa faca … dar daca te apuca dracii si tipul e total pe dinafara cu tehnologia, ii zici sa instaleze programul asta si sa se duca la cumparaturi. Intre timp, tu intri si ii faci curat pe calculator.

Gratuit pentru uz personal, vezi sa bifezi casuta cu “personal use”.

BONUS: Reactia amicului tau cand vede mouse-ul cum se misca singur … e bine sa-l auzi in telefon.

Cam astea-s cele mai folosite de mine, o sa mai pun un articol cu si despre linux mai tarziu.

Advertisements

2 thoughts on “Open source

  1. Desigur in curand ne vei spune ca ai descoperit si gaura de la covrig. Ce aplicatii ai pus tu aci si nu stie toata lumea de ele ? Fac pariu ca si americanii stiu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s